Den klassiska amerikanska båttillverkaren Boston Whaler flyttar nu fram sin position med den nya modellen Boston Whaler 360 Outrage. Den har den senaste tekniken, grym design och kan utrustas med två kraftfulla V12:or för att nå en topphastighet på över 50 knop.

ANNONS

På mby.com kan vi ta del av en visning av båten på Miami Boat Show 2022 tillsammans med båtjournalisten Elliott Maurice. Bland annat fastnar han för att den nya bowrider-modellen från legendariska Boston Whaler.

Boston Whaler 360 Outrage
Vid rodret hittar du två skärmar från vilka du kan styra båtens system och ta del av navigering och ekolod. Föredrar du knappar framför touch-skärmar? Då finns smakfullt belysta knappar som låter dig byta mellan båtens olika system. (Foto: Boston Whaler)

Nöjesbåt byggd för fiske

Boston Whaler 360 Outrage kompromissar inte med funktionaliteten. Den är i huvudsak byggd för sportfiske och helgturer men är samtidigt väl rustad för att fånga större fisk.

Boston Whaler 360 Outrage
Det finns gott om utrymme för socialt umgänge men så gott som varje yta går att ställa om och använda praktiskt vid fiske. (Foto: Boston Whaler)
Boston Whaler 360 Outrage
Båten kan utrustas med två kraftfulla V12:or på 600hk vardera och är skräddarsydd för att erbjuda en bra upplevelse med mängder av funktioner för ändamålet. Bland annat kan den utrustas med ett alternativ styrplats från båtens flybridge (tillval)  (Foto: Boston Whaler)

Ryggstöden i aktern förvandlas smidigt till en arbetsbänk i trä, det finns smidig förvaring för levande bete och du kan fälla upp en dörr i båtens sida för att smidigt plocka upp din fångst direkt eller med håv.

Ett alternativ som köpare är även att utrusta båten med en liten flybridge på det robusta taket med aluminiumram som båten annars är utrustad med.

Proppad med modern teknik

Vid rodret är båten fullt rustad med den senaste tekniken. Till att börja med hittar du två skärmar från vilka du kan styra båtens system såväl som navigering och ekolod.

Bakom rodret finns inte mindre än tre bekväma stolar och fotstöd som gör det möjligt att resa sig upp med extra god sikt över omgivningen runt båten.

Båten huserar även en mindre kabin som nås genom en diskret dörr vid sidan avförarplatsen. Den kompakta kabinen är perfekt för övernattningar och går lätt att möblera om för att få mer plats.

Boston Whaler 360 Outrage
Båten är designad för en flexibel och funktionell upplevelse och är både tänkt att fungera för utflykter över helgen med övernattning och för hårt fiske. (Foto: Boston Whaler)

Mby.com fick tyvärr inte möjlighet att provköra båten, men lämnar en kommentar om att Boston Whalers goda rykte och designen på båtens skrov öppnar för en mycket lovande upplevelse.

ANNONS
ANNONS

Boston Whaler 360 Outrage specifikationer

Längd: 11,1 meter
Bredd: 3,4 meter
Djupgående: 0,81 meter
Motor: 2x 600hk V12 eller 3x 450hk Mercury
Topphastighet: 53 knop
Räckvidd: 305 sjömil i 25 knop
Pris: 5 500 000:-

Läs mer: Boston Whaler 360 Outrage Yacht Tour [mby.com]

Läs även: Delta 54 IPS, ett flytande penthouse som överraskar [Dagens PS]