Evo Yachts nya flaggskepp, Evo V8, är verkligen något utöver det vanliga. Fyllt till bredden med exklusiva funktioner, lyxiga material och attraktiva designval. Välkomna ombord på den här fantastiska yachten i vår bildspecial!

ANNONS

I Boat Internationals recension av båten beskriver journalisten hur sällskapet som är med under testresan spontant sprider ut sig själv på båtens väl tilltagna däck och börjar slappa i de olika soffor, solbäddar och fåtöljer som finns precis överallt på båten.

Som ni kan se på bilderna så finns det ingen brist på utrymme för avslappnade stunder på den här lyxiga yachten från italienska tillverkaren Evo Yachts.

Evo V8 sedd bakifrån
Det är lätt att föreställa sig en stor mängd besökare som sprider ut sig över de generösa ytorna på akterdäck. (Foto: Evo Yachts)

Komfort i världsklass

Med de två sidorna som går att fälla ut får du 35 meter yta att hänga på i båterns akterdäck, ytor som är modulära och rymmer en massa smarta funktioner som stiligt dold förvaring.

Evo V8 Interiör
Interiören bjuder förstås på likvärdig komfort och funktion. I kabinen finns en rymlig säng där båtens ägare sover bekvämt om nätterna. (Foto: Evo Yachts)
Evo V8 Interiör Kök
Den rymliga båten är förstås utrustat med ett väl tilltaget pentry där du förbereder måltiderna till sjöss. (Foto: Evo Yachts)

Prestanda från svenska motorer

Evo V8 är utrustad med två Volvo Penta IPS 1350 och tar yachten till hastigheter runt 24 knop.

Enligt ovan nämda recension ska det ge en mycket mjuk och bekväm färd och det ska inte vara några konstigheter att ta det lugnt på akterdäck medan båten går för full motor.

Dessutom kan du välja att styra yachten från en rad olika positioner. Vid vardera sida finns ett roder som du lätt skickar över kontrollen till för att styra båten genom trängre passager.

ANNONS
ANNONS
Evo V8 Soldäck
Båtens akterdäck med utfällda sidor för maximalt utrymme. I storleksklass som ett stort vardagsrum men till havs – ingen brist på plats med andra ord. Här rymmer du både fest och lugna dagar på vattnet. Längst ner i bild ser du en del av matbordet på däck. (Foto: Evo Yachts)
Evo V8 exteriör
I fören finns ännu mer yta för lyxigt slappande i solen eller i skydd av det här eleganta parasollet. Som om det inte var nog så finns det även en luftig takterass. (Foto: Evo Yachts)

Med hjälp av höj och sänkbara fönster och stora glaspartier får du en fantastiska kontakt med både omgivningen och bådens exteriör.

Dessutom är Evo V8 utrustad med en datorer och skärmar för såväl tv-tittande som information.

Självklart kan du styra båten från insidan också, inte bara från sidorna och från takterassen.

Evo V8 Exteriör 2
Från takterassen blickar du ut med en fantastisk utsikt över havet från en av de fyra solbäddarna. Kan du tänka dig en bättre plats att avnjuta en vacker sommardag på? (Foto: Evo Yachts)

Med ett knapptryck fälls en stege ut som leder till takterassen.

Sammantaget är det fantastiska ytor som breder ut sig på den 24 meter långa yachten och oavsett om du väljer att hänga på taket, i aktern eller i fören så har du sköna solmöbler att softa i. Alltid omgiven av smarta funktioner och eleganta materialval.

Evo V8 roder
Båten låter sig köras från en rad olika platser och var du än vänder dig så möts du av eleganta materialval och tekniska finesser. (Foto: Evo Yachts)

Evo V8 är ett stort steg framåt för det italienska varvet vars tidigare flaggskepp, den 18 meter långa R6:an. Den nya V8:an är ett mästerverk när det kommer till stil och tillverkaren erbjuder alla möjligheter till att ändra båtens upplägg vad gäller utrymmena.

ANNONS
ANNONS

Gästkabin, kontor eller andra funktioner – allt är möjligt då man gärna skräddarsyr varje utgåva av båten efter beställarens önskemål.

Läs mer: V8: On board the new 24m flagship from Evo Yachts [Boat International]

Läs även: En klassisk skönhet till salu – Candida [Dagens PS]

Tillverkarens hemsida: Evo Yachts