Dagens PS

"Flibs": Båtälskarnas mecka i Florida

Flibs
Båtmässan i Fort Lauderdale, Flibs, är stor - jättestor faktiskt. Men en upplevelse som du aldrig kommer glömma. (Foto: Joel Erikkson)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 13 okt. 2023Publicerad: 13 okt. 2023

I slutet av oktober hålls den stora båtmässan i Fort Lauderdale, Florida. Det är här den amerikanska båtindustrin smygvisar premiärerna för kommande år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det kommer helt perfekt.

Just när vädret slagit om till den sura och blöta november packar du väskorna och flyger över till alltid varma Florida.

Välkommen till Florida

Närmare bestämt till Fort Lauderdale.

En av Floridas många platser där du kan hänga på milsvida stränder, äta på Hooters och flip-floppa hem till hotellet medan solen faller ned i Atlanten.

Flibs
Det är inte bara en mässa – Flibs är en folkfest med båten i centrum. (Foto: Flibs)

Staden är också värd för en av USAs stora båtmässor: Fort Lauderdale International Boat Show, eller Flibs, som den så käckt kallas i båtmun.

ANNONS

Senaste nytt

Flibs – riktigt stort

ANNONS

Här möts du av en oändlig mängd båtar, motorer och tillbehör från USAs alla tillverkare, tillsammans med utländska båttillverkare som försöker prova lyckan i möjligheternas land.

Flibs
För att rymma allt som vill visas upp, finns FLIBS idag på flera ställen i staden. (Foto: Joel Eriksson)

Det är här kommande års nyheter presenteras. Tillverkarna spänner bågen ordentligt och bjuder upp till en fantastisk dans.

USA:s alla nyheter

Här släpper Mercury sina kommande maskiner. Här visar Nor-Tech upp muskelbåtar du bara kunde drömma om. Här visar legendariska Chris Craft upp hur du ska åka med gentlemannastil kommande år.

Flibs
Det är inte bara stort och vräkigt. Här finns också en hel del testa-på-aktiviteter för oss lite mer dödliga. (Foto: Flibs)

Så där håller det på. Kända tillverkare trängs med okända. Stora massproducenter trängs med små customvarv. Skratt, sol, Miller-light och hamburgare.

Dags för Florida

ANNONS

Så ska du dra till staterna och titta på båtar någon gång i år, är det nu du ska göra det. Krydda sedan trippen med en hyrbil och styr kosan till Key West. Där unnar du dig en guidad alligator-tur och en sväng ut till Miami Beach.

25 till 29 oktober är datumen som gäller för i år. Du kommer aldrig vilja åka hem igen.

Läs mer:

Om båtmässan i Ft Lauderdale här

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS