Lastbilstillverkaren Scania har valt Rejlers som samarbetspartner när bolagets fabrik i Oskarshamn ersätter och moderniserar delar av sin produktionslinje samt byter två av fabrikens styrsystem.

ANNONS

Uppdraget är ett totalåtagande som påbörjas direkt och beräknas pågå fram till hösten 2021.

”Vi är mycket glada över det förnyade förtroendet från Scania i Oskarshamn och ser fram emot samarbetet och att få leverera en skräddarsydd teknisk lösning av högsta kvalitet”, säger Nils Börjesson, Business Area Manager för Industry på Rejlers.

I Oskarshamn finns Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Hyttfabriken består av fyra verkstäder med avancerad teknik och komplicerade kemiska processer.

Som ett led i moderniseringen av fabriken har Rejlers valts som helhetsleverantör när delar av produktionslinjen får ny utrustning samt vid implementeringen av två nya styrsystem, som kommer att säkerställa tillgängligheten i anläggningen samt bidra till en mer energieffektiv drift.

Uppdraget omfattar alltifrån projektledning och konstruktion till installation och driftsättning. Uppdraget påbörjas direkt, sker i tätt samarbete med Scanias projektorganisation och beräknas vara slutfört under hösten 2021.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Batterichefen: ”En enorm satsning”