Norconsults nya el- och automation-team är potentiellt uteslutande manligt. Av de sju i det åtta personer stora teamet som offentliggjorts är samtliga män. Kanske är området, som behandlar el- och telesystem, belysning, säkerhetssystem och automation, ett av de som har högst manlig personaluppsättning.

Företaget presenterar det nya teamet i ett pressmeddelande.

Norconsult har på kort tid etablerat ett betydande industrisegment kring orterna Sundsvall, Gävle, Östersund och Örnsköldsvik. Nu har turen kommit till Göteborg.

Medabetarägt bolag

Det nya teamet El & automation leds av Benny Jansson, som likt kollegan Peter tilltalas av att bli en del av ett medarbetarägt bolag. Tillsammans erbjuder de bred kompetens inom flertalet elområden: El- & telesystem, elkraft, belysning, säkerhetssystem, automation och instrumentering,

”Norconsult kändes som ett bra och sunt bolag som tänker på sina anställda, och det var givetvis lockande att vara med i uppstartsfasen av en ny avdelning. Att dessutom få göra det med nära kollegor jag arbetat med tidigare känns jättekul”, säger Peter Fridén som är först på plats av de åtta nya Norconsultarna.

Erfarenhet från kraftvärmeverk, petrokemi och infrastruktur

Teamet har mångårig erfarenhet från projekt avseende kraftvärmeverk, fordonsindustri, petrokemisk industri, livsmedelsindustri, infrastruktur, offentliga och kommersiella byggnader samt bostäder. De har även kompetens från uppdrag som beställarombud, byggledning och besiktning.

”Vår bredd är vår styrka, där våra olika bakgrunder och erfarenhet av marknaden gör att vi kan erbjuda optimerade och kvalitativa helhetslösningar samt spetskompetens för kunden. Det är också något vi kommer ta med oss in i uppbyggnaden av teamet i Göteborg – att jobba aktivt med erfarenhetsåterföring och kvalité i uppdragen”, säger Benny Jansson.

Redan nu finns planer på att utöka industrisektionen i Göteborg med fler konsulter, för att kunna ta sig an större multidisciplinära uppdrag tillsammans med kollegorna ute i landet.

ANNONS
ANNONS

”Vi har träffat helt rätt i denna rekrytering. Kompetensen som finns hos våra nya kollegor är mycket intressant och kommer att komplettera vårt erbjudande på ett bra sätt, säger sektionschef Mikael Hägglund. ”Det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans”, avslutar han.

Läs mer: Norconsult bokslutskommuniké 2019 – Fortsätter att växa [Dagens PS]