Elon Musk känner sig utesluten av Biden-administrationen som Teslas grundare kritiserar för att vara ”partisk” och kontrollerad av fackföreningar.

ANNONS

Elon Musk höll inte inne med kritiken mot Joe Biden och hans administration vid en konferens i Beverly Hills förra veckan.

Teslas grundare ifrågasatte varför inte hans bolag hade blivit inbjuden till ett elbilstoppmöte i Vita huset som Joe Biden nyligen höll och där andra amerikanska biltillverkare som GM, Chrysler och Ford var inbjudna.

”Biden höll toppmötet utan att nämna Tesla en enda gång, samtidigt som han berömde GM och Ford för att de leder elbilsrevolutionen”, sa Elon Musk vid konferensen, skriver CNBC.

Kontrollerad av fackföreningar

Han kallade vidare administrationen ”partisk” och ”kontrollerad av fackföreningar, såvitt jag kan se”.

Samtidigt vill Teslas grundare se stora satsningar på ett utbyggt elnät när allt fler ställer om till elbilar och andra elfordon. Han tror att elförbrukningen i världen står inför en fördubbling framöver.

”Det kommer att skapa många utmaningar på nätet”, sa han och såg uppgiften som ”omöjlig” om det inte läggs fler solpaneler på hustaken som kopplas till användarnas egen elanvändning samtidigt som enorma vind- och solprojekt byggs ut.

Positiv till kärnkraft

Samtidigt backar Elon Musk upp kärnkraften, och tills det finns tillräckliga hållbara alternativ på marknaden bör vi hålla fast vid energikällan.

ANNONS
ANNONS

”Jag säger inte att vi ska bygga nya kärnkraftverk. Men jag tycker inte att vi ska stänga ner dem som fungerar säkert”, sa han och tillade att när Tyskland stängde ner sina kärnkraftverk var landet tvunget att öppna nya kolkraftverk.

”Ärligt talat tycker jag inte att det var rätt beslut”.

Läs även: Elon Musk: Krypto är omöjligt att förstöra [Dagens PS]