En aktiekurs som tappat 90 procent av sitt värde. När världen zoomar ut från pandemiåren zoomar man också ut från att köpa aktier i ZM.O.

ANNONS

Aktierna i Zoom Video Communications (ZM.O) har fallit ganska precis 90 procent sedan den stod som högst i oktober 2020.

Nu kämpar den tidigare investerarälsklingen för att hitta en ny väg – och att överleva.

Denna tisdag sjönk aktiekursen i ZM.0 med nästan 10 procent sedan bolaget sänkt sin försäljningsprognos och prognos för det närmaste kvartalet.

Sex mäklarbolag sänkte omedelbart sina rekommendationer, rapporterar Reuters.

Tufft läge

Företaget, som fick en megatillväxt under corona med behoven av digitala möten, försöker nu hitta nya sätt att göra sig nyttigt, i en post-covid-situation.

Samtidigt har man starka konkurrenter i de marknadssegment man inriktar sig på och analytiker är generellt skeptiska till bolagets möjligheter.

”Grundläggande brist”

”Zoom har en grundläggande brist – den har behövt spendera mycket för att behålla marknadsandelar. Utgifter för att hålla fast vid, snarare än att växa, marknadsandelar är aldrig ett bra ställe att vara på och var ett tecken på problem framöver”, menar analytikern Sophie Lund-Yates.

ANNONS
ANNONS

”Spelet är inte över för dem, men utan förvärv kommer det att ta flera år för dem att komma tillbaka till högre tillväxtnivåer”, menar Needham & Co-analytikern Ryan Koontz.

Läs även: Varningen: Teams och Zoom kan göra dig sjuk [Dagens PS]