Dagens PS

Youtube värvar nya livestreaming-stjärnor

Youtubes livestreming lockar fler stjärnor. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. (Foto: TT)
Youtubes livestreming lockar fler stjärnor. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. (Foto: TT)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 15 jan. 2020Publicerad: 15 jan. 2020

I dagens techbrief berättar vi om att Uber tappar veteran och att Youtubes livestreaming är poppis bland dragplåstren.

ANNONS
ANNONS

TECHBRIEFEN Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Fler streamingstjärnor går till Youtube

Youtube har lockat över ytterligare tre toppnamn inom streaming från Twitch.

Det handlar om Lannan “Lazarbeam” Eacott, Elliot “Muselk” Watkins och Rachell ” Valkyrae” Hofstetter som nu kommer att streama från Googles videotjänst. Trion har omkring 21 miljoner tittare i sina kanaler.

Youtubes livestreaming är fortfarande relativt liten i jämförelse med Twitch, men den växer snabbt, rapporterar Engadget. (Finwire)

Yamaha uppmanar folk att sluta gömma sig i deras väskor

Det japanska märket Yamaha vädjar nu om att folk ska sluta gömma sig i deras väskor. De försöker efterapa den förre bilbossen Carlos Ghosn, som flydde Japan genom att smuggla ut sig i en musikväska, genom att stänga in sig och lägga ut bilder på nätet, skriver The Guardian.

“Vi nämner inte orsaken, men det har varit många tweets om att klättra in i stora väskor för musikinstrument. En varning efter att en olycka skett vore för sent, så vi ber alla att inte göra det, säger Yamaha i ett uttalande.

ANNONS

Uber tappar veteran – ska driva eget

Uber tappar sin chef för cyklar och scooters, New Mobility, Rachel Holt. Det rapporterar Axios och hänvisar till ett memo.

Holt tillhör veteranerna på Uber och anslöt redan 2011. Hon har tidigare exempelvis varit ansvarig för etableringen i Washington DC. Framöver kommer Holt i stället att driva ett eget riskkapitalbolag vid namn Construct Capital. (Finwire)

Google köper irländskt teknikbolag

Alphabet har genom sin verksamhet Google köpt irländska teknikbolaget Pointy, en affär som väntas slutföras inom de närmaste veckorna. Köpeskillingen är 160 miljoner dollar, enligt Irish Times.

Pointy fokuserar på teknikutveckling för detaljhandeln. Pointy har tagit fram en lösning som gör det möjligt för mindre handlare att sälja varor via nätet utan att behöva investera i en fullständig e-handelslösning. De två parterna har varit partners sedan tidigare. Pointy har sedan tidigare tagit in 19 miljoner dollar i riskkapital. (Finwire)

Amazon erbjuder lån – vill ha ägarandel

Amazon har erbjudit ett lån till brittiska matleveransföretaget Deliveroo i vilket man vill ta en betydande minoritetsandel. Storleken på lånet är okänt men det ska röra sig om ett signifikant belopp, enligt Bloomberg News källor.

ANNONS

Deliveroo behöver pengar för att hålla verksamheten i gång. Vid slutet av 2018 var bolagets kassa på 240 miljoner dollar medan resultatet för året blev minus 302 miljoner dollar. I maj 2019 tog Deliveroo in 575 miljoner dollar under en finansieringsrunda ledd av Amazon. (Finwire)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS