Youtube-ikon planterar träd med drönare

Uppdaterad: 15 nov. 2021Publicerad: 28 okt. 2019
techbriefen-plantera-träd-drönare
Plantera träd med drönare? Det är Youtube-stjärnans plan. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (Foto: TT)

Rivstarta måndagen med en techbrief som innehåller en recension av Beats nya lurar, Samsungs “selfie-ballong” som kraschat samt nya trädsatsningen av Youtube-stjärnan MrBeast.

ANNONS
ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Så bra är Beats nya hörlurar

The Verge har hårdtestat nya Solo Pro med brusreducering. Så bra är hörlursjättens nya “on-ear”-hörlurar.

Microsoft vinner Pentagon-kontrakt framför näsan på Amazon

Molntjänstekontraktet Joint Entreprise Defense Infrastructure, även kallat JEDI, har nu tilldelats Microsoft. Det massiva jobbet för amerikanska försvaret är värt tio miljarder dollar, rapporterar The Verge.

Är Facebooks fokus på journalistik bara en manöver?

Med Mark Zuckerbergs tal om yttrandefrihet förra veckan startade Facebook en ny satsning på fri journalistik – men är det hela bara en vilseledande manöver mitt i “Big Tech”-granskningsvågen i USA? Det frågar sig CNBC.

Samsung “rymdselfie”-ballong kraschar på en bondgård

Ett slags väderballong lastad med en selfie tagen av kändisen Cara Delevingne kraschade tillbaka till jorden på ett spektakulärt sätt. Det hela var del av en PR-kupp från Samsung, även om kraschen på bondgården i Michigan, USA, inte var planerad, enligt The Verge.

Youtube-stjärna tänker plantera miljontals träd med drönare

Genom nya välgörenhetsorganisationen Arbor Day Foundation inbjuder Youtube-ikonen MrBeast sina branschkollegor att donera pengar för ett gott ändamål – nämligen att plantera 20 miljoner träd med drönare, rapporterar stjärnans egna kampanj #TeamTrees på sin hemsida.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS