Dagens PS

Anställd letade nakenbilder i användardatabas

techbriefen-yahoo-nakenbilder
Arkivbild. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 15 nov. 2021Publicerad: 02 okt. 2019

Bottennoteringar för techbolagen på börsen, stor läcka från Facebook och en Yahoo-anställd som letat nakenbilder bland kundernas konton – dagens techbrief innehåller det mesta.

ANNONS
ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Uber och Lyft faller till lägsta nivåerna någonsin

Marknaden är full av skepticism efter att flera techjättar noterats på börsen, skriver CNBC. Både Uber och Lyft är under lupp från såväl myndigheter som investerare.

Läcka visar på Facebooks tvivelaktiga företagskultur

Ljudinspelningar från interna möten hos Facebook har läckts till tekniksajten The Verge. Bland annat ska vd Mark Zuckerberg ha sagt att han tänker slåss med myndigheterna så länge det behövs för att bevara bolagets dominans.

Här finns det massor med godbitar kring allt från uppsägningar, moderatorer, kryptovalutan Libra och förhör inför ledarna i EU.

Indisk antimäklare tar in 50 miljoner dollar

Startupbolaget NoBroker tar in ytterligare kapital för att expandera sin affärsidé om bostadsförsäljning utan mäklare. Bolaget har tagit in 121 miljoner dollar hittills, och värderas till 325 miljoner dollar, enligt en källa till TechCrunch.

ANNONS

Det våras för filtrerat vatten

Ett par startups, en i Europa och en i USA, satsar stort på den växande marknaden för filtrerat vatten direkt från kranen, skriver TechCrunch.

Tyska bolaget mitte har tagit in 10 miljoner dollar i en finansieringsrunda, men ännu inte startat upp produktionen av sin lösning, medan ett nytt amerikanskt bolag satsar på en prenumerationsmodell för sina nya filterprodukter.

Yahoo-anställd letade nakenbilder i användardatabasen

En tidigare anställd vid sökjätten och mjukvaruutvecklaren Yahoo erkänner att han letat efter nakenbilder bland kundernas konton på bolagets databas, rapporterar The Verge.

Därefter ska mannen ha använt sig av användaruppgifter för att logga in på Facebook-, Gmail-, iCloud- och Dropboxkonton.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS