WSP och Tyréns låg bakom vinnarbidraget när branschorganisationen IQ Samhällsbyggnad delade ut priset ”Cirkulärt digitalt samhällsbyggande”. Ett 20-tal aktörer i samhällsbyggnadsbranschen tävlade om att skapa innovationslösningar för framtidens byggbransch. ”Nu gäller det bara att förverkliga det hela”, säger Elisabet Höglund på Tyréns. 

ANNONS

Fyra olika lag deltog i tävlingen ”Cirkulärt digitalt samhällsbyggande”, där aktörer från samhällsbyggnadsbranschen lägger fram förslag för framtidens byggbransch. Vinnaren utsågs under onsdagen.

Det vinnande laget består av deltagare från WSP och Tyréns, samt från analys- och konsultbolaget Kompetenspartner och automatiseringsbolaget Omoment22 .

Kalkylerar byggarbetsplatsers materialanvändning

Det vinnande bidraget heter ”KEDJ-A – digital insamling av materialinformation” och består av en digital plattform som presenterar data om de materialflöden som finns på byggarbetsplatser.

”Det känns fantastiskt roligt att vi tog hem segern. Byggande är en materialintensiv bransch, och ökad kunskap om materialflödena behövs för att skapa cirkulära materialflöden inom anläggningsbyggande. Nu gäller det bara att förverkliga det hela”, säger miljökonsulten och avdelningschefen Elisabet Höglund på Tyréns i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Totalt träffades lagen fem gånger, fysiskt och digitalt, för att utarbeta sina bidrag. Tävlingen arrangeras av branschorganisationen IQ Samhällsbyggnad och dess plattform Smart Built Environment.