Dagens PS

WSP: Kollektivtrafiken kan förlora resenärer efter pandemin

WSP studie om killektivtrafiken
En färsk undersökning från WSP visar att en fjärdedel av dem som i framtiden väljer bort kollektivtrafiken räknar med att byta till bil och resten till andra färdmedel, i första hand cykel och gång. (Foto: WSP)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 23 nov. 2021Publicerad: 30 aug. 2021

En ny studie från WSP visar att kollektivtrafiken kan förlora en av fem resenärer i storstäderna, jämfört med innan pandemin.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under pandemins tredje våg förstärktes nya vanor och rutiner och en ny studie från analys- och teknikkonsultföretaget WSP bekräftar mätningar som tidigare visat att kollektivtrafiken i storstadsregionerna kan förlora en av fem resenärer jämfört med hur många som reste kollektivt innan pandemin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under pandemin har WSP studerat hur trafiken och pendlingen har påverkats av nya beteenden och restriktioner. Resorna med kollektivtrafiken kommer vara färre än tidigare, det är tydligt. En fjärdedel av dem som i framtiden väljer bort kollektivtrafiken räknar med att byta till bil och resten till andra färdmedel, i första hand cykel och gång. Huruvida det här kommer leda till mer biltrafik är svårt att sia om, mer hemarbete minskar antalet jobbresor men resor till jobbet står bara för 20–30 procent av alla personresor.

Läs mer: WSP: Pandemin ökar behovet av förändring i stadskärnor

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS