Svenska telekomjätten Ericsson har vunnit 3 procent av ett stort 5G-kontrakt i Kina, enligt nyhetsbyrån Reuters som hänvisar till källor. 

ANNONS

Ericsson har tidigare varnat för att de skulle förlora marknadsandelar i Kina på grund av att kinesisk utrustning förbjudits i Sverige och att de kinesiska bolagen Huawei och ZTE inte fått vara med i Sveriges utbyggnad av 5G-nätet, vilket Dagens PS tidigare rapporterat om.

Tappade 60 procent i det andra kvartalet

Under andra kvartalet i år förlorade Ericsson 60 procent av intäkterna i landet jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare, enligt Nyhetsbyrån Direkt (länk till Dagens industri).

Men nu rapporterar nyhetsbyrån Reuters att Ericsson trots allt vunnit tre procent i den andra fasens 5G-kontrakt från China Telecom och China Unicom.

Nokia fick nobben

Det sker på bekostnad av Nokia, som förväntades ta över Ericssons roll men det finska bolaget ska inte ha fått något kontrakt alls.

”Vi respekterar kundernas beslut och är fast beslutna att fortsätta att stödja China Telecom och China Unicoms verksamhet i framtiden”, säger en talesperson för Nokia i ett uttalande enligt Reuters.

De kinesiska bolagen Huawei, ZTE och Datang ska också förutom Ericsson tilldelats kontrakt.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Ericsson varnar för tapp i Kina

Läs mer: 5G – bottenförväntningar för Ericsson i Kina