Dagens PS

Twitch är hackat – hemliga uppgifter läcker på 4chan

Twitch har hackats
Twitch har hackats. (Foto: Unsplash.com)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 11 nov. 2021Publicerad: 07 okt. 2021

Twitch är hackat. Nu läcker uppgifter om bland annat betalningar till användare ut.

ANNONS
ANNONS

Jeff Bezos betalade 970 miljoner dollar för det här, vi ger bort det GRATIS” skriver den förmodade hackaren i en passning till Amazons ägare som köpte Twitch 2014.

Världen runt använder tiotals miljoner Twitch varje dag, och det verkar nu alltså som om alla uppgifter om dem finns tillgänglig för vem som helst.

125 GB data är publicerade på 4chan, en online-anslagstavla. Misstanke finns att all information från Twitch har läckt och kommer att publiceras senare. Det rapporterar Video Games Chronicle på onsdagen.

Twitch vill enligt New York Post inte omedelbart kommentera läckan.

Inte heller verkar företaget informerat användarna om att känsliga uppgifter finns på 4chan.

Bekräftar läckan

Senare bekräftar en talesperson för Twitch att någon hackat sajten.

“Vårt team arbetar med att undersöka omfattningen av detta. Vi kommer att uppdatera vårt community så fort vi har mer information.”

ANNONS

Bland de uppgifter som läckt ut finns betalningsinformation till användare för de två senaste åren.

Enligt de läckta dokumenten är en contentskapare som kallas CriticalRole den som tjänar mest. Från augusti 2019 till oktober 2021 har CriticalRole fått 9,6 miljoner dollar (drygt 84 miljoner kronor) utbetalt från Twitch.

Näst mest tjänar streamern xGcOW, som kammade hem 8,5 miljoner dollar (74,5 miljoner kronor).

Säkerhetsverktyg avslöjas

Enligt uppgifter ingår namnen på samtliga användare av Twitchs tjänster i läckan. Också information om Twitchs interna säkerhetsverktyg ska finnas i dokumenten som finns att hämta via torrentlänk.

Till råga på allt sägs de läckta dokumenten också inkludera koden till Vapor. Vapor är Amazons framtida konkurrent till onlinespeljätten Steam, än så länge i utvecklingsstadiet.

Hackaren som publicerade dokumenten kallar det för första delen, underförstått att fler hemliga uppgifter väntar på att avslöjas. Personen säger också att syftet med läckan är att “skapa mer störande moment och konkurrens inom online videostreaming”.

Enligt en cybersäkerhetsexpert handlar det om “den största läckan vi någonsin sett”. Användare av Twitch rekommenderas att gå in och slå på tvåfaktorsautentiserin för att skydda sina användaruppgifter.

ANNONS

Läs också: E-sportvärlden skakas av “pump and dump” på kryptovaluta

Läs också: Europeisk startup i e-sport satsar i USA

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS