Neo4J grundades 2007 i Linköping och flyttade till Silicon Valley fyra år senare. Nu tar bolaget in 260 miljoner kronor i nytt kapital.

ANNONS

Det svenska teknikbolaget Neo4J, med säte i Silicon Valley, har tagit in 30 miljoner dollar, cirka 260 miljoner kronor, i nytt kapital, rapporterar DI Digital. Bakom finansieringsrundan står en grupp av sex anonyma investerare.

Neo4Js stora affärsområde är utvecklingen av grafdatabaser som används för att hantera och analysera stora mängder data.

Bolaget kan stoltsera med en rad välkända storbolag som kunder, inte minst Walmart, Ebay och Amazon.

Siktar in sig på nya områden

Finansieringsrundan ska enligt bolagets kommunikationschef Leena Bengani användas för att öka tillväxten genom att ta Neo4Js teknik till marknader inom maskininlärning, artificiell intelligens och analys.

Förhoppningen är att Neo4J ska fortsätta sin tillväxt genom att forskare inom dataanalys börjar att använda bolagets teknologi.

Finansieringen på 260 miljoner kronor genomfördes redan i somras. Det har dock tagit tid att få ordning på pappersarbetet, säger Neo4Js VD Emil Eifrém.

”Värderingen mäts i flera miljarder kronor”

Innan denna runda reste Neo4J kapital i slutet av 2018. Bolaget tog då hem 700 miljoner kronor och var backade av flera tunga investerare – exempelvis Morgan Stanley, One Peak Partners, Creandum och Ola Rollén.

Då stod Neo4J som en kandidat för en börsnotering i USA och planen var att notera bolaget under 2020.

ANNONS
ANNONS

Börsnoteringen har dock uteblivit och bolagets VD Emil Eifrém säger att han siktar på att sätta bolaget på börsen inom fem år.

Bolaget har en tillväxttakt på 50 procent per år men verksamheten går fortfarande med förlust. Avsaknaden av vinst till trots så säger Eifrém, i en intervju med DI Digital att bolagets värdering ”mäts i flera miljarder kronor”.

Läs mer: Itiviti-chef vinner stort Fintech-pris