Dagens PS

Sveriges byggsektor bäst i världen på miljömedvetenhet

Sveriges byggsektor i topp i ny miljörapport
"Vi har länge sett ett stort intresse för hållbarhetsfrågor inom fastigheter i Sverige", säger Torbjörn Westman vid KPMG om miljörapporten som visar att Sveriges byggsektor är i topp vad gäller miljömedvetenhet. (Foto: KPMG)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 23 nov. 2021Publicerad: 18 okt. 2021

Sveriges byggsektor är en av världens mest miljömedvetna sektorer, det visar KPMG:s nya miljörapport.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

KPMG:s nya rapport Net Zero Readiness Index visar att Sverige ligger i framkant vad gäller ett flertal miljösatsningar. Allt fler nybyggnationer i trä gör att Sveriges byggsektor är en av världens mest miljömedvetna sektorer.

“Sveriges regering är engagerad och har varit det länge. Industrin är också engagerad och majoriteten av människor börjar också engagera sig för detta, säger Torbjörn Westman partner och Head of Assurance Services vid KPMG i ett pressmeddelande.

Har jämfört 32 länder

I rapporten har KPMG jämfört 32 länders förmåga att nå de globala klimatmålen och jämfört ländernas framsteg gällande minskning av utsläppen av växthusgaser. I rapporten bedöms även förmågan och beredskapen att uppnå netto-nollutsläpp av växthusgaser till år 2050, där hamnar Sverige på en tredjeplats, men Sveriges byggindustri är bäst i klassen.

“Vi har länge sett ett stort intresse för hållbarhetsfrågor inom fastigheter i Sverige och har verkligen lyckats, särskilt med nya byggnader som prioriterar energieffektivitet och ökad användning av trä. Att renovera befintliga byggnader för att anpassa dem inför ökade extrema väderförhållanden är svårt, säger Torbjörn Westman i pressmeddelandet.

Han säger vidare att några företag sticker ut och satsar stort medan det går mer långsamt för andra.

Läs mer: Människor trivs i flerbostadshus byggda av trä

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS