Dagens PS

Svenska företag sårbara – dåliga på cybersäkerhet

cyberhot
Kinesiska cyberspioner försökte infiltrera omkring 25 olika organisationer och myndigheter i Europa. (Foto: Pixabay)
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 21 aug. 2022Publicerad: 21 aug. 2022

Svenska företag tror inte att de kan skydda sig mot cyberhot. En ny undersökning visar att hela 60 procent säger att de inte har cybersäkerhet som är bra nog.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Svenska företag har inte förmågan att klara av cyberhoten av i dag. Det visar en ny undersökning, enligt Computer Sweden.

Undersökningen kommer från Trend Micro, och av de 6 297 företag som svarat är 200 från Sverige. 100 av de svenska deltagarna i undersökningen är it-beslutsfattare och 100 affärsbeslutsfattare.

Svenska företag halkar efter

Hela 80 procent av it-beslutsfattarna säger enligt undersökningen att det mest utmanande är riskbedömningen. Som Dagens PS tidigare rapporterat halkar Sverige efter i cyberkriget, främst på grund av att rätt kompetens saknas. När hotbilden ökar, med till exempel ransomwareattacker och nätfiske, är svenska företag sårbara.

Undersökningen visar också att företagens ledning inte är medvetna om hur stor risk företaget löper för en cyberattack, skriver Computer Sweden. Bara tre procent av de som svarar säger att företagets ledningsgrupp förstår vilka risker som finns.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS