Svenska företag tror inte att de kan skydda sig mot cyberhot. En ny undersökning visar att hela 60 procent säger att de inte har cybersäkerhet som är bra nog.

ANNONS

Svenska företag har inte förmågan att klara av cyberhoten av i dag. Det visar en ny undersökning, enligt Computer Sweden.

Undersökningen kommer från Trend Micro, och av de 6 297 företag som svarat är 200 från Sverige. 100 av de svenska deltagarna i undersökningen är it-beslutsfattare och 100 affärsbeslutsfattare.

Svenska företag halkar efter

Hela 80 procent av it-beslutsfattarna säger enligt undersökningen att det mest utmanande är riskbedömningen. Som Dagens PS tidigare rapporterat halkar Sverige efter i cyberkriget, främst på grund av att rätt kompetens saknas. När hotbilden ökar, med till exempel ransomwareattacker och nätfiske, är svenska företag sårbara.

ANNONS
ANNONS

Undersökningen visar också att företagens ledning inte är medvetna om hur stor risk företaget löper för en cyberattack, skriver Computer Sweden. Bara tre procent av de som svarar säger att företagets ledningsgrupp förstår vilka risker som finns.