I en intervju med Sveriges Radio dementerar Spotifys medgrundare Martin Lorentzon på punkt efter punkt medieuppgifterna att Spotify ska börsintroduceras.

ANNONS

Enligt Lorentzon är det ”helt taget ur luften”, det finns inga som helst planer på en börsentré, betonar han.

”Jag säger inte att det är fake news, men hälften av det som media skriver brukar stämma och hälften brukar inte stämma.”

Det är bland andra stora mediedrakar som Financial Times och Bloomberg News som rapporterat om att Spotify anlitat investmentbankerna Goldman Sachs och Morgan Stanley som rådgivare inför en notering på USA-börsen.

Uppgifterna har cirkulerat en längre tid, men enligt Martin Lorentzon är det alltså bara påhitt och inget som stämmer över huvud taget.

Han vill däremot inte kommentera om Spotify, som det påståtts, tagit ett lån på över 8 miljarder kronor och där lånet vid en börsintroduktion skulle kunna bytas mot kraftigt rabatterade aktier i Spotify. Dock säger han att det finns pengar och att det är osäkert om nya storägare kliver in i Spotify.

Men en börsintroduktion finns hur som helst ”inte på tapeten”, understryker Martin Lorentzon, som också får frågan om när förlusterna ska vändas till vinst.

”Det vet jag inte, det återstår att se. Det bestämmer vi tillsammans i styrelsen och i ledningen.”

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Spotifys svåra dilemma kvarstår [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Cristina Stenbeck till Spotify [DagensPS.se] >