Solnavägen ska omvandlas från trafikled till levande stadsgata, nästa etapp i omvandlingen inleds nu under sommaren.

ANNONS

Trafikleden Solnavägen, från Råsundavägen i norra Stockholm till Hagastaden och Torildsplan i Stockholms innestad, ska bli en levande stadsgata och arbetet fortsätter nu i sommar. Nya Solnavägen ska bli en stadsboulevard där fokus ligger på gång-, cykel-, och busstrafik. Längs med vägen växer nya stadskvarter fram.

Attraktiv och trygg stadsmiljö

”Med omvandlingen av Solnavägen skapar vi en levande stadsboulevard, från Hagastaden vid gränsen till Stockholms innerstad till Råsunda torg. Nya bostäder, arbetsplatser och ett brett utbud av till exempel restauranger, butiker och caféer i gatuplan bidrar till en mer attraktiv och trygg stadsmiljö längs gatan. Samtidigt bidrar flera av projekten till stadens medfinansiering av ny tunnelbana”, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad i ett pressmeddelande.

Cirka 5 000 nya bostäder planeras att byggas längs med Solnavägen som är drygt tre kilometer lång- Även arbetsplatser ska byggas. Utbyggnaden av Stockholms tunnelbana fortsätter parallellt med Solnavägen med nya tunnelbanestationer i Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden.

Sommarens arbete påverkar trafiken

I Juli ska arbetet med att bygga cirka 400 lägenheter ovanpå parkeringsdäcket vid Solna centrum påbörjas. I augusti påbörjas schaktarbeten inför kommande byggen av bostäder och arbetsplatser utmed Solnavägen. Arbetena kommer att påverka trafiken och information om aktuella arbeten finns på solna.se/solnavägen.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Nytt byggprojekt ska länka ihop Solna med stan [Dagens PS]