SFB Bostad har ingått avtal om förvärv av fem fastigheter i centrala Malmö. Sammanlagt har fastigheterna 112 lägenheter.

ANNONS

De fem bostadsfastigheterna Blosset 4, Roslagen 3, Tjäderhönan 1, David 35 och David 36 på attraktiva lägen i centrala Malmö förvärvas för 348 miljoner kronor och tillträde beräknas ske den 31 augusti i år.

”Jag är glad och stolt över att vi idag genomfört vårt hittills största enskilda köp i SBF Bostad. Dessa centralt placerade fastigheter i Malmö är bra tillskott till SBF Bostads fastighetsportfölj, som med detta innehåller cirka 1 800 lägenheter på 15 orter. Merparten av denna fastighetsportfölj ligger i Skåne och jag känner mig trygg i att vårt lokala kontor i Malmö kommer att ta hand om och utveckla, dessa fastigheter på samma framgångsrika vis som de gör med SBF Bostads övriga fastigheter” säger Johan Grevelius, VD SBF Bostad AB, i ett pressmeddelande.

Han säger vidare att marknaden för hyresbostäder har varit fortsatt stark under det första halvåret 2021. I och med köpet av de fem bostadsfastigheterna i Malmö kommer SBF Bostad ha ett fastighetsvärde som uppgår till drygt 2,5 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: EU vill inkludera fastigheter i utsläppshandelssystemet [Dagens PS]