Dagens PS

Så får du tillbaka raderade SMS

Om ett SMS du raderat finns på din telefons senaste säkerhetskopia kan du återställa den och få tillbaka SMS:et
Om ett SMS du raderat finns på din telefons senaste säkerhetskopia kan du återställa den och få tillbaka SMS:et. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 03 nov. 2022Publicerad: 03 nov. 2022

Om du av misstag har råkat radera några SMS som du vill ha kvar i din Iphone finns det olika sätt att få tillbaka dem.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Du kan hämta tillbaka raderade SMS på din Iphone genom att återställa dem med din säkerhetskopia i Icloud, du kan även använda Itunes eller Finder för att återställa SMS i din Iphone om du har sparat säkerhetskopior i din dator, det skriver Business Insider.

Om inga av dessa metoder fungerar kan du kontakta din mobiloperatör som kan återställa raderade SMS.

Säkerhetskopia via Icloud

Om du säkerhetskopierar din Iphone till Icloud kan säkerhetskopian hjälpa dig att få tillbaka raderade SMS eftersom den återställer telefonen till den inställning den hade när säkerhetskopian gjordes. Observera dock att du även kan förlora en del annan data under processen.

För att återställa Iphone till säkerhetskopian öppnar du appen Inställningar, sedan trycker du på ditt namn högst upp på sidan Inställningar så du kommer till din Apple-ID-sida. Tryck sedan på Icloud och försäkra dig om att Meddelanden är inställt på PÅ i listan över appar som använder Icloud.

Sedan trycker du på Icloud Backup, kolla att din telefon nyligen har säkerhetskopierats genom att kontrollera datumet bredvid Senaste lyckade säkerhetskopiering. Gå sedan tillbaka till huvudmenyn för appen Inställningar och tryck på Allmänt, skrolla ned och välj Överför eller Återställ Iphone.

ANNONS

Senaste nytt

Återställ till fabriksinställning

Välj Radera allt innehåll och inställningar, bekräfta ditt val och ange ditt Icloud-lösenord, om det behövs, för att stänga av Hitta min (enhet). Observera att när du gör det här förlorar du allt innehåll som foton, appar och betalningsinformation, samt inaktiverar alla tjänster, som Imessage och Icloud.

ANNONS

Det tar några minuter för telefonen att återställas till fabriksinställningarna, följ instruktionerna och när du kommer till Appar och data trycker du på Återställ från Icloud-backup. Du loggar in på Icloud och väljer den senaste Icloud-kopian som du gjorde innan du tog bort de SMS du vill återställa.

Säkerhetskopia via dator

Om du säkerhetskopierar din Iphone till en Mac eller PC kan du återställa telefonen till den kopian. Då använder du Finder för Mac och Itunes för PC. Anslut telefonen till din dator och öppna Finder eller Itunes, om de inte öppnas automatiskt.

I Finder klickar du på din telefons namn under Platser i menyn till vänster. I Itunes klickar du på telefonikonen högst upp på skärmen och väljer sedan Sammanfattning i menyn till vänster.

Klicka sedan på Återställ säkerhetskopia, då dyker förhoppningsvis dina gamla SMS upp igen på din telefon. Om de inte gör det, fanns de inte i din säkerhetskopia.

Om knappen Återställ säkerhetskopiering är nedtonad klickar du på knappen som heter Säkerhetskopiera all data på din iPhone till den här Mac-datorn eller Den här datorn i Itunes. Du kan ändra tillbaka det när du har hittat SMS:et som du behöver.

Om allt annat misslyckas kan du kontakta din telefonoperatör. Vissa tjänsteleverantörer registrerar dina textmeddelanden. Du måste logga in på ditt operatörskonto eller använda tjänsteleverantörens kundtjänst, det skriver Business Insider.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS

Läs mer: Nya Iphone får nobben – Apples aktie dalar

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS