Rejlers i Göteborg har flyttat in i nya moderna kontorslokaler i Platzers nya kontorshöghus Gårda Vesta. 

ANNONS

Platzers nya kontorshöghus Gårda Vesta i Göteborg är ett nytt landmärke i staden och den första WELL-certifierade byggnaden där stort fokus lagts på trivsel och hälsa på arbetsplatsen. På våning 21–23 har Rejlers format framtidens smarta kontor, där kreativa mötesplatser och nya tekniska lösningar bidrar till ökad flexibilitet, produktivitet och säkerhet. 

Efter pandemin har kontoren och bilden av våra arbetsplatser förändrats. Trenden går mot ökad flexibilitet där vi kommer att fortsätta arbeta flexibelt och på distans, och där vi går från arbetsplats till mötesplats. 

Ett flexibelt framtidskontor

”Med avstamp i vår vision Home of the learning minds, har vi skapat ett flexibelt framtidskontor i Gårda Vesta där vi ständigt kan växa och där hemkänsla, kreativa möten och kunskapsutbyten står i fokus. Just nu söker vi nya medarbetare inom alla våra kompetensområden”, säger Jan Bengtsson, chef för Rejlers kontor i Göteborg.    

”Framtidens medarbetare vill själv ha möjlighet att bestämma hur arbetsplatsen ska fungera och var och hur man bäst utför sitt arbete. Som teknikkonsult har vi valt tekniska lösningar på vårt kontor som ligger i framkant av utvecklingen och underlättar vårt arbete”, fortsätter Jan Bengtsson. 

Intressant ur samhällsbyggnadsperspektiv

Rejlers har exempelvis installerat ett biometriskt besök- och passagekontrollsystem som bygger på ansiktsigenkänning samt så kallad ”heat mapping” via sensorerna i armaturerna, vilket bidrar till att minska energikostnader, förbättra flexibilitet samt utnyttjandet av lokalerna. 

Rejlers etablerade sig i Göteborg redan på 50-talet och spelade då en nyckelroll i att förse Göteborgs varvsindustri med kraft och fick även en stor roll i arbetet med att bygga upp själva industrin, bland annat med konstruktionen av varv. Då som nu har förmågan att hela tiden lära nytt för att vara med och bygga samhället stått i fokus. 

ANNONS
ANNONS

”Göteborg är en stad i stark tillväxt och vi ser hela regionen som intressant inte minst ur ett samhällsbyggnadsperspektiv där vår ingenjörskompetens fortsätter att vara efterfrågad. Genom vår historia har vi alltid kunnat erbjuda relevant expertis i teknikens absoluta framkant till våra kunder”, säger Jenny Edfast, vd Rejlers Sverige. 

Läs mer: Grundaren av Northvolt: Jag har inget behov av att synas [Dagens PS]