Teknikkonsulten Rejlers säljer sina dotterbolag Embriq AB och Embriq AS till brittiska investmentbolaget Magnesium Capital. Köpeskillingen är strax under 400 miljoner kronor. ”Detta är i linje med vår strategi att fokusera på Rejlers kärnverksamhet”, säger Rejlers vd Viktor Svensson. 

ANNONS

I samband med försäljningen av norska Rejlers Embriq AS tillträder Petter Arnesen som vd för Rejlers Norge. Arnesen har jobbat inom koncernen i över 10 år och kommer närmast från rollen som divisionschef för Rejlers norska byggsektion.

Anledningen till försäljningen är enligt ett uttalande att bolaget ska fokusera på kärnverksamheten inom tekniska konsulttjänster.

”Detta är i linje med vår strategi att fokusera på Rejlers kärnverksamhet. Målet är att fördubbla bolaget och öka lönsamheten till slutet av 2025. Det är glädjande att konstatera att Embriq har haft en signifikant värdeutveckling på mindre än fem år. Jag är positiv till att Embriq kommer ha en fortsatt god utveckling med Magnesium Capital”, säger vd Viktor Svensson i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Embriq-bolagen har som fokusområde IT-lösningar samt digitalisering och automatisering av industriprocesser och omsatte 2019 runt 400 miljoner kronor, skriver Rejlers.