En tech-vd misstänks ha utnyttjat insiderinformation och greps av polis i sitt hem i en gryningsräd, rapporterar Expressen

ANNONS

Mannen som misstänks för insiderbrott är enligt Expressen direktör med bakgrund i ledande positioner och styrelseuppdrag i flera bolag, bland annat i techbranschen.

Misstankarna gäller insiderbrott och grovt insiderbrott i tre fall under perioden april–augusti 2020, åklagaren Pontus Hamilton uppger för tidningen att det gäller kurspåverkande information och en kvartalsrapport kopplat till företag han varit inblandad i.

Polisen slog till tidigt på tisdagen efter flera tips om direktören till Finansinspektionen, mannen greps och är nu anhållen på Kronobergshäktet. Åklagaren har till klockan 12 på onsdagen att bestämma om han ska gå in med häktningsframställan.

I samband med gripandet genomförde personal från Ekobrottsmyndigheten husrannsakan i bostaden och på direktörens kontor.

”Jag kan inte säga någonting eftersom det råder yppandeförbud”, säger mannens försvarare, advokat Isak Åberg till Expressen.

Ytterligare en person är anhållen i samma ärende, enligt Expressen känner de varandra.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Tech-vd gripen för grovt insiderbrott [Expressen]

Läs även: Salvan från Riksrevisionen: EBM är ineffektiv [Dagens PS]