Senaste nytt

annons

Rebellen som går på tvärs!

Rebellen som går på tvärs!

I senaste avsnittet av Finansräven möter ni en av svensk finansmarknads stora profiler Per H Börjesson. Han berättar om framgången, filosofin och livet som mångmiljonär.

ANNONS

Investmentbolaget Spiltan är unikt med sin långsiktiga horisont. Kortsiktiga placerare göra sig icke besvär.

Aktiehandeln i Spiltan sker bara en gång i månaden och det gör att kostnaderna blir lägre samtidigt som det ger bolagen bättre likviditet. Den något ovanlig taktiken gör att Spiltan får långsiktiga ägare och inga högfrekvenshandlare, man får inga daytraders. Så vill Per H Börjesson ha det.

”Vi ser våra aktieägare som partners”, förklarar Per H Börjesson som är svag för investmentbolag.

Han berättar också om jakten på onoterade bolag att gå in i. Tillsammans med duktiga entreprenörer har Spiltan som mål att utveckla bolagen, förklarar Per H Börjesson. Inte att som PE-bolagen sälja bolagen efter några år.

Självklart så berättar han om sin stora beundran för Warren Buffett. Och varför han tycker det är så svårt att kopiera sin stora förebild.

I det här avsnittet av Finansräven deltar även Cell Impacts VD Pär Teike. Ett bolag verksamt inom bränsleceller – bolaget har en intressant position i denna snabbt växande bransch. Något som också syns i bolagets omsättningstillväxt.

Bolaget kommer inom kort att tillföras ytterligare 39 Mkr då det är lösen på Cell Impacts optioner. Optionen gör det möjligt att teckna en aktie för 6 kronor samtidigt som kursen ligger över 20 kronor per aktie. Inslaget startar vid 23:21.

ANNONS
ANNONS

<< Avsnitt 7 Finansräven Avsnitt 9 >>