Genom uppförandet av det första kontorskvarteret i Haga Norra påbörjar nu Fabege nästa etapp i stadsutvecklingen.

ANNONS

Haga Norra Kvarter 1 är ett projekt med stark miljöprofil och ska stå inflyttningsklart i början av 2024. Kvarteret kommer ha en yta på cirka 31 000 kvadratmeter kommersiella lokaler som fördelas på åtta våningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det kommer finnas handels- och restaurangytor i entréplan och två våningar med garage, samt öppna ljusgårdar, levande bottenvåningar, terrasser samt gym och cykelgarage. Kontorsplanen ska ha stor flexibilitet.

Ska bli urban trivsel

Stadsdelen kommer utmärkas av att den från början får en urban trivsel som vanligtvis bara finns i äldre stadsdelar. Miljö- och hållbarhetsambitionerna i Haga Norra är höga och målet för den första kontorsbyggnaden är att koldioxidavtrycket ska minskas med 25 procent från tidig beräkning till färdig produkt.

Återbrukat tegel ska användas till kontorsbyggnadens fasad och för att skapa en hållbar stadsdel bygger Fabege också en logistiklokal i området som ska hantera logistik från butiker, restauranger, kontor och bostäderna i de olika kvarteren.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Norconsult deltar i arkitekttävling [Dagens PS]