Dagens PS

Nytt byggprojekt ska länka ihop Solna med stan

solnavägen bostäder
Solnas kommunstyrelses ordförande Pehr Granfalk. (Foto: TT)
Teknikdygnet
Teknikdygnet
Uppdaterad: 15 apr. 2020Publicerad: 15 apr. 2020

På södra delen av Solnavägen, nära Karolinska sjukhuset, ska ett nytt bostadsprojekt sjösättas. Totalt ska 250 bostäder, en förskola och butikslokaler byggas, meddelar Solna kommun i ett pressmeddelande

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kommunfullmäktige beslutade den 14 april 2020 om detaljplanen för nya bostadskvarter i anslutning till Hagastaden, som innebär första steget i utvecklingen av Solnavägen till en levande stadsgata.

På en idag obebyggd del av Solnavägen planerar Solna stad tillsammans med Veidekke Eiendom AB att bygga omkring 250 lägenheter med butiker, restauranger och service i gatuplan.

– Med den nya bebyggelsen, som länkar samman centrala Solna med Hagastaden, tar vi första steget i utvecklingen av Solnavägen från en trafikled till en mer levande, attraktiv och trygg stadsgata, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Den nya bebyggelsen omfattar även en ny förskola med fyra avdelningar samt LSS- och sociala lägenheter. Som ett led i Solna stads ambition att erbjuda ett varierat utbud av lägenhetsstorlekar ska minst tjugo procent av lägenheterna bestå av fyra rum och kök eller mer.

Planområdet ligger på en sluttning utmed den södra delen av Solnavägen, mot Karolinska universitetssjukhuset. Den nya bebyggelsen länkar samman centrala Solna med Hagastaden, och i förlängningen Stockholms innerstad.

Projektet markerar startskottet för utvecklingen av Solnavägen till stadsgata och finansierar utbyggnaden i anslutning till planområdet. Överenskommelsen med Veidekke innebär även ett bidrag till stadens medfinansiering av ny tunnelbana genom Solna.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS