Tidigare affärsområdeschefen på Ramboll Annika Renheim tar över rollen som Sverigechef för Ramboll Water. Företaget tillsätter även en chef för den globala delen av Ramboll Water, tidigare Sverigechefen Anette Seger. Detta framkommer i ett pressmeddelande

ANNONS

Anette och Annika är båda välkända profiler inom VA-branschen med lång erfarenhet från konsultsidan och beställarsidan. Anette Seger är förutom sin tjänst på Ramboll verksam i Varims styrelse, en branschorganisation för konsulter, entreprenörer och produktleverantörer inom vattenrening och vattenbehandling, där hon för närvarande är ordförande.

”Genom ett strategiskt arbete från vår ledning och ett kundnära arbete från alla medarbetare har vi fördubblat vår vattenverksamhet i Sverige helt organiskt under de senaste fem åren. Vi har jobbat hårt tillsammans och är idag en viktig aktör i VA-branschen. Det är ju inte helt utan separationsångest jag hoppar på den spännande och roliga utmaningen att flytta fokus från Sverige och den nordiska vattenmarknaden till det globala perspektivet”, säger Anette Seger.

Hon tillägger att det känns väldigt tryggt att lämna över Sverigeledningen till Annika Renheim.

”Annika är en omtyckt ledare som blivit hyllad i vår globala organisation för att hon lever så nära våra värderingar. Hon står för en perfekt mix av teknisk kompetens och ledarskap och hon är briljant när det gäller att motivera kollegor och skapa den laganda som behövs för att skapa mervärden i våra projekt åt våra kunder”, säger Anette Seger.

Annika har haft roller både som projektör och ledare. Hon är också med i många multidisciplinära infrastrukturprojekt och arbetar nära andra delar av Rambolls verksamhet.

–    Det känns jättespännande och roligt att ta mig an den här utmaningen, särskilt som Anette finns kvar och kommer att bidra med ett globalt perspektiv. Vi har en stark ledningsgrupp inom Water och jag ser också fram emot att tillsammans med hela Ramboll och våra kunder vara med och utveckla stora samhällsnyttiga projekt i våra städer, säger Annika Renheim.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Coronaoron: Ramboll pausar all rekrytering [Dagens PS]