Illusion Labs grudnades för ett år sedan av Carl Loodberg (vd) och Andreas Alptun (teknisk chef). I mars 2008 blev de ett aktiebolag. Omsättningsprognosen ligger på 5-10 miljoner kronor om året.

ANNONS

Deras digitala variant av labyrinten (du vet, den där kulan som ska rullas omkring utan att ramla ned i hålen) blev en braksuccé. Deras gratisversion laddades ned 750.000 gånger på en vecka.

Nu har Illusion Labs tagit fram ett virtuellt ölhävarspel, ”iPint”, till Iphone. Det sistnämnda är ett samarbete med öltillverkaren Carling.

”Detta är ett sätt för oss att samarbeta med andra företag. På det här sättet bakar man in reklamen i applikationen och den blir inte så framträdande för användaren”, säger Andreas Alptun till DI.

Och bolaget har fler saker på gång, lovar grundarna som säger sig vara helt ointresserade av att sälja bolaget – trots förfrågningar..

”Ett spel som vi tror kommer att bli riktigt stort. Vad det går ut på kan jag inte avslöja. Och så ska vi utveckla en community där spelanvändarna själva hjälper till att utveckla spelen i form av feedback, önskemål och idéer”, säger Andreas Alptun till tidningen.
 

ANNONS
ANNONS