Nu kräver han tillbaka pengarna av banken.

ANNONS

”Någonstans har systemet brustit”, säger Mikael Franzen, som drabbades av den fräcka Swishkuppen, till Expressens Dina Pengar.

Det började med att han blev uppringd av en man som utgav sig för att vara från Länsförsäkringar och som påstod att ”ovanlig aktivitet” ägde rum på Mikael Franzens bankkonto, som därefter började bete sig underligt; varken bank-id eller bankdosa fungerade när hans försökte logga in på kontot.

När han kort efteråt ringde upp banken igen fick han chockbeskedet:

”Då får jag höra att någon tömt hela mitt sparkonto på 120 000 kronor, flyttat dem till mitt lönekonto och sedan swishat i väg hela summan. Det som är väldigt märkligt är att jag har en gräns på hur mycket jag kan swisha, som ligger på 300 kronor”, förklarar Mikael Franzen för Dina Pengar.

Via banken fick han höra att pengarna swishats till ett mobilnummer med oregistrerat kontantkort. Och när hans kompis testade att swisha kom Mikaels namn upp, som att han swishat till sig själv – trots att han aldrig haft någon koppling till mobilnumret.

”Det kan vara så att någon har lyckats komma åt Mikaels bankuppgifter, skapat ett nytt Bank-ID, en ny Swish och kopplat ett mobilnummer till detta, för att sedan föra över pengarna”, skriver Dina Pengar, där Mikael menar att någon lyckats knäcka bankens system, därför vill han upplysa andra människor om bristerna.

ANNONS
ANNONS

Han kräver också att banken står för hans förlust, han vill ”så klart” ha tillbaka sina pengar, framhåller han.

Händelsen är polisanmäld och en förundersökning är enligt artikeln inledd. Enligt polisen är den händelse som Mikael Franzen råkat ut för ovanlig.