Dagens PS

Meta: Facebook och Instagram kan lämna EU

Meta EU
Meta hotar att lämna EU. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 07 feb. 2022Publicerad: 07 feb. 2022

Meta, som äger plattformarna Facebook och Instagram, hotar att lämna EU om det inte kommer ett nytt avtal för dataöverföringar med USA.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Mark Zuckerbergs bolag skriver i sin årliga rapport till den amerikanska finansinspektionen SEC att de kan komma att lämna Europa om hanteringen av användardata inte passar företaget, rapporterar SVT.

I den så kallade Schrems II-domen i EU-domstolen i juli 2020 slogs det fast att det inte finns tillräckligt skydd för personuppgifter när de förs över från EU till USA, vilket skapat problem för de amerikanska tech-jättarna då många av deras tjänster bryter mot gdpr enligt lagstiftningen – bland annat har Österrikes dataskyddsmyndighet Datenschutzbehörde slagit ner på Google Analytics, som Dagens PS tidigare rapporterat om.

”Om vi inte kan överföra data mellan länder och regioner där vi är verksamma, eller om vi är begränsade från att dela data mellan våra produkter och tjänster, kan det påverka vår förmåga att tillhandahålla våra tjänster, sättet på vilket vi tillhandahåller våra tjänster eller vår förmåga att rikta in annonser. Om vi inte når nya avtal under 2022 kommer vi sannolikt inte att kunna erbjuda ett antal av våra viktigaste produkter och tjänster, inklusive Facebook och Instagram, i Europa”, skriver Meta i rapporten till SEC.

Läs även: Massivt fall för Meta – tappade 1 800 miljarder i värde

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS