Twitter meddelade under torsdagen att användare kommer att kunna blockera svar på sina inlägg. Nu får funktionen kritik, då systemet riskerar att missbrukas av bland annat politiker.

ANNONS

Twitters nya kommentarssystem, som snart införs på test, innebär att personer som gör ett inlägg på plattformen kan välja vilka som kan svara på posten. De fyra alternativ som är finns med från start är ”alla kan svara”, ”följare kan svara”, ”personer som jag nämnt i posten kan svara” samt ”ingen kan svara kan svara”. Detta skriver BBC.

Tekniksajten TechCrunch belyser frågan om ifall tjänsten skulle kunna missbrukas av offentliga personer. Teoretiskt sett skulle tjänsten kunna innebära att till exempel USA:s president Donald Trump får möjlighet att reglera kommentarsmöjligheterna på sina inlägg, och därmed se till att posterna får mer medhåll än de annars skulle fått. Effekten skulle kunna bli så kallade ”filterbubblor” , där anhängare av olika ideologier inte stöter på avvikande åsikter, skriver sajten.

Sajten uppger att man inte fått ett svar från Twitter i frågan.

Den nya funktionen lanseras efter att företaget fått mycket kritik gällande att personer upplevt trakasserier på plattformen.

I ett meddelande i sammanband med tillkännagivandet av funktionen skriver företaget:

ANNONS
ANNONS

”Vi vill hjälpa folk att känna sig säkra när de deltar i konversationer på Twitter genom att ge dem mer kontroll på konversationer de startar. Vi kommer att experimentera med olika val rörande vem som kan svara på tweets i början av 2020”.