Dagens PS

Kinas teknikjätte öppnar butik i Sverige

Det kinesiska teknikföretaget Xiaomi öppnar nu sin första fysiska butik i Sverige, en Mi Store i Mall of Scandinavia. (Foto: TT)
Det kinesiska teknikföretaget Xiaomi öppnar nu sin första fysiska butik i Sverige, en Mi Store i Mall of Scandinavia. (Foto: TT)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 03 feb. 2020Publicerad: 03 feb. 2020

I dagens techbrief berättar vi bland annat om att bjässen Xiaomi nu öppnar sin första fysiska butik i Sverige och att Telenor-användare fått sina samtalsuppgifter utlämnade till dansk polis.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

TECHBRIEFEN Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Nu öppnar Kinas jätte i Sverige

Det kinesiska teknikföretaget Xiaomi öppnar nu sin första fysiska butik i Sverige, en Mi Store i Mall of Scandinavia. Det framgår av ett pressmeddelande från Westfield Mall of Scandinavia. Butiken kommer erbjuda Xiaomis globala produktsortiment av både smartphones, aktivitetsarmbandet MiBand och världens mest sålda el-scooter.

“Genom öppningen av den nya Mi Store-butiken i Westfield Mall of Scandinavia, kan vi erbjuda våra besökare det mest banbrytande inom teknik-och elektronik. Xiaomis produkter kommer för första gången att finnas i en fysisk butik i Sverige, vilket adderar ett starkt värde till vår redan breda butiks-och upplevelsemix.” säger Lars-Åke Tollemark, Managing Director för Unibail-Rodamco-Westfield Nordic.

Xiaomi är i dag världens tredje största mobiltillverkare och tillverkar även bland annat el-scootrar, robotdammsugare och aktivitetsarmband. (Finwire)

Telenor-användares samtal utlämnade till dansk polis

Teleoperatören Telenor har enligt den tidningen Politiken sedan 2018 systematiskt givit ut samtalsinformation till den danska polisen. Det skriver E24 i en artikel.

Telenor ska ha lämnat ut information om vem dess kunder har varit i kontakt med och telefonens signaleringsdata, vilket är information om vart din telefon rent geografiskt har varit. Upplysningar av den här typ av information kan endast tillåtas av den danska domstolen i fall en polis misstänker potentiell brottslighet.

ANNONS

I ett svar till Politiken uppger Telenor att kontaktinformation har givits ut och att polisen varit fullt medveten om det. (Finwire)

Franska betalbolag i mångmiljardaffär

Atos-ägda betalföretaget Worldline köper franska kollegan Ingenico för 7,8 miljarder euro, motsvarande 83,1 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Betalning sker med kontanter och aktier i Worldline. Det handlar om elva aktier i Worldline samt 160,50 euro i kontanter som kommer att erbjudas för varje sju aktier i Ingenico. Efteråt kommer Worldlines aktieägare att sitta på 65 procent av det nya företaget medan resten blir med Ingenicos aktieägare. Affären är betydande för sektorn då den skapar den fjärde största aktören, samt en ledande sådan i Europa.

”Denna transaktion kommer i en tid av påskyndad konsolidering och jag är övertygad om att de gemensamma krafterna hos båda bolagen kommer att djupt omvandla branschen”, säger Bernard Bourigeaud, styrelseordförande på Ingenico. (Finwire)

Twitter stänger succékonto – spred fejkuppgifter om Kinavirus

Twitter har stängt av populära finanskontot Zero Hedge från plattformen till följd av dess konspirationstweets om coronaviruset, rapporterar bland annat Engadget.

Den permanenta avstängningen kom efter att Zero Hedge postat ett inlägg som påstår att en Wuhan-baserad forskare ska ha skapat coronaviruset som ett vapen. Zero Hedge lade även upp en bild med forskarens namn, e-post och telefonnummer. I en kommentar beskriver Twitter att Zero Hedge stängts av på grund av att kontot brutit mot plattformens manipulationspolicy. Sent i januari varnade plattformen att alla konton som koordinerat försöker sprida falsk information om coronaviruset skulle stängas av.

ANNONS

Zero Hedge hade runt 670 000 följare på Twitter. (Finwire)

Dustin integrerar två norska bolag

IT-återförsäljaren Dustin integrerar Core Services och Purity IT fullt ut vilket innebär att man framöver i stället verkar under varumärket Dustin.

Core Services och Purity IT förvärvades av IT-bjässen 2017 och har cirka 50 medarbetare. Bolagen är specialiserade på infrastrukturlösningar respektive molntjänster för back up och lagring.

“Företagens behov av IT-tjänster växer och det är en viktig del i Dustins strategi att bredda vårt erbjudande genom att förvärva bolag som är specialiserade på tjänster och lösningar. En viktig del är att integrera bolagen för att skapa synergier och fullt ut dra nytta av kompetensen och erfarenheterna i de förvärvade bolagen”, säger Alexandra Drevenlid, EVP Services & Solutions Dustin, i en kommentar. (Finwire)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS