Dagens PS

K-Fast investerar i Barkarby – bygger 400 lägenheter

Barkarbystaden
Planen är att bygga 400 hyreslägenheter på marken i det rödstreckade området. (Foto: K-fast)
Tomas Hedlund
Tomas Hedlund
Uppdaterad: 22 apr. 2021Publicerad: 22 apr. 2021

K-Fast Holding köper fastighetsmark i Barkarbystaden utanför Stockholm. Planen är att bygga 400 hyreslägenheter på marken, priset landar på 259 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bostadsbolaget K-Fast Holding har ingått ett avtal med Kungsleden att köpa fastighetsmarken Järfälla Veddesta 2:65 i Barkarbystaden, som är under stor exploatering. Marken är på 32 000 kvadratmeter och bolaget planerar att bygga 400 hyreslägenheter på platsen. Affären går i lås om detaljplanen vinner laga kraft senast den sista december 2025.

”Detta blir ett betydande projekt för K-Fastigheter i Stockholmsområdet. Vi bedömer att investeringen uppgår till cirka 975 miljoner kronor och marknadsvärdet vid färdigställande uppgår till 135 miljarder kronor”, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding AB.

Barkarbystaden

Barkarbystaden är en stadsdel i Järfälla kommun utanför Stockholm och kommer att växa till 50 000 invånare. För K-fast är bygget av hyreshusen planerade till två etapper där den den första etappen är planerad att starta under 2022. Den andra etappen beräknas starta under 2023.

“Lägenheterna i våra egenutvecklade Lamellhus kommer att byggas i ett attraktivt område med närhet till såväl kommunikation som natur, handel och service”, säger Åsa Fredin, affärsområdeschef för K-Fastigheter Projektutveckling.

Läs mer: Fler nyheter om Barkarbystaden på 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS