En anställd på Amazon ligger på sjukhus efter att ha hoppat från huvudkontorets tak häromdagen. (Foto: TT)
En anställd på Amazon ligger på sjukhus efter att ha hoppat från huvudkontorets tak häromdagen. (Foto: TT)

ANNONS

En anställd på amerikanska e-handelsjätten Amazon vårdas på sjukhus efter att ha hoppat från bolagets tolv våningar höga huvudkontor i Seattle, rapporterar Bloomberg. Det efter att ha skickat ett mejl till ett hundratal medarbetare, inkluderat den hyllade vd:n och tillika affärsgeniet Jeff Bezos, i vilket den anställde ska ha antytt självskadebeteende.

Mannen ska nyligen ha lämnat in en begäran om förflyttning till en annan avdelning inom Amazon men fått avslag. I stället ska han placerats i ett förbättringsprogram vilket, om prestationen inte höjs hos personen, riskerar att leda till uppsägning, förklarar en anonym källa med insyn i företaget.

”Våra tankar går till vår kollega medan han återhämtar sig. Han får den bästa vård han kan få och vi kommer att vara med och stötta honom under hela återhämtningsprocessen”, skriver Amazon i en kommentar.

Dagens PS har tidigare skrivit om att Jeff Bezos belönats med den icke så smickrande titeln ”världens sämsta chef” av den internationella fackorganisationen IFS. Med 20.000 röster fick miljardären och Silicon Valley-profilen kritik för att behandla sina anställda som ”robotar”, med elektroniska övervakningsarmband, låg lön och tuffa arbetsförhållanden.

Amazon var även föremål för en omfattande granskning i New York Times förra året, som du hittar här.

MISSA INTE: Ramaskri mot Amazon – täckte tåg i Nazi-symboler [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Luspank till miljardär – fem otroliga framgångssagor [Dagens PS] >

URSPRUNGSKÄLLAN: Amazon Worker Jumps Off Company Building After E-Mail Note [Bloomberg] >