WSP tillsätter Maria Grimmer som regionchef för sin management-avdelning i Stockholm. Grimmer kommer från Sweco, där hon varit Stockholmschef för företagets stadsbyggnads-sektion. ”Jag trivs när jag får verka i blandade projekt med olika discipliner och miljöer”, säger hon om nya rollen. 

ANNONS

WSP skriver om utnämningen i ett pressmeddelande.

Maria Grimmer började sin karriär på WSP, dåvarande J&W, som landskapsarkitekt i Falun för över 20 år sedan. Men sedan dess har Maria hunnit med att bredda sin kompetens rejält och haft ledande roller i många bolag i branschen.

Nu sluts cirkeln och hon återvänder till WSP i rollen som regionchef inom affärsområdet Management. En verksamhet som är ”hands on” och nära beställaren var det som lockade tillsammans med WSPs samarbetskultur.

”Jag ser jättemycket fram emot att jobba med mina avdelningschefer och alla kompetenta medarbetare. Jag har hört mycket gott om WSP och framför allt att det finns goda möjligheter till samarbete och därtill en vänlig företagskultur. Relationsbyggande och samarbeten är det som driver mig”, säger Maria Grimmer.

Jobbat på flertalet teknikkonsulter

Maria Grimmer har ett gediget cv och har jobbat på de flesta stora konsultbolag i branschen, Ramboll, Grontmij, Sweco och Tengbom för att nämna några.

När hon efter ett antal år på arkitektsidan erbjöds bredare roller där erfarenheterna som landskapsarkitekt kunde kombineras med exempelvis infrastruktur och stadsutveckling kände hon att hon hade hittat hem.

ANNONS
ANNONS

”Jag trivs när jag får verka i blandade projekt med olika discipliner och miljöer. Sen älskar jag byggen! Det är något att ta på och så är det spännande att följa utvecklingen”, berättar Maria Grimmer entusiastiskt.

Som regionchef för WSP management i Stockholm ansvarar Maria Grimmer för sex avdelningar och totalt 170 medarbetare.