En yta tio gånger större än Gamla stan ska snart bli verklighet.

ANNONS

En enhet till Googles moderbolag Alphabet, Sidewalk Labs, är nära att teckna avtal om att få leda utvecklingen av en helt ny stadsdel i Toronto. Det skriver Wall Street Journal.

Det handlar om en ”digital” stadsdel som Toronto vill inrätta på sin östra kustsida med en storlek på mer än 300 hektar. Det vill säga tio gånger större än Gamla stan i Stockholm, påpekar sajten Breakit.

Projektet som går under namnet Quayside är dock tänkt att initialt inledas med ett pilotprojekt på en mindre yta av fem hektar. Och i täten för denna satsning är alltså Sidewalk Labs. Den första fasen beräknas ha en kostnad på över en miljard dollar.

Enligt källor med insyn har Sidewalk Labs valts ut till projektledare och förväntas få ett myndighetsgodkännande senare denna månad.

Sidewalk Labs är annars ett innovationscentrum skapat för att förbättra den urbana infrastrukturen.

ANNONS
ANNONS

Toronto som är Kanadas största stad är också en som är full av unga IT-kunniga. Google har relativt nyligen tagit tillvara på stadens talanger och öppnat en inkubator för artificiell intelligens som leds av en av bolagets främsta forskare, Geoff Hinton.