Breakit rapporterar om att Tele2, vid hot om vite på 200.000 kronor, ska lämna ut namn och adress på svenskarna bakom ett stort antal IP-nummer.

ANNONS

Domen kom i går, onsdag, från Patent- och marknadsdomstolen efter att processen iscensatts av brittiska Copyright management services på uppdrag av två amerikanska film- och produktionsbolag, skriver sajten och berättar att filmen det handlar om är Cell med bland andra skådespelaren Samuel L. Jackson.

”Tele2 föreläggs att ge Copyright den aktuella informationen inom en månad från det att domstolens beslut har vunnit laga kraft”, lyder domen som visserligen kan överklagas – dock endast med prövningstillstånd – och som alltså är en seger i danskarnas jakt på svenska fildelare.

Att Tele2 nu tvingas lämna ut namnen på svenskarna bakom de misstänkta IP-adresserna är i linje med den svenska upphovsrättslagstiftningen, skriver Breakit och förklarar att de misstänkta IP-adresserna bakom de misstänkta upphovsrättsintrånget figurerat i ”så kallade peer-to-peer-nätverk, där filer laddas ned med hjälp av bit-torrent-teknik”.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Danskar jagar tusentals svenska fildelare [DagensPS.se] >