Actemium har ingått samarbete med Copenhagen Malmö Port gällande totalentreprenad på en komplett OPS-lösning som ger stora miljöfördelar.

ANNONS

Onshore Power Supply, OPS, är Actemiums svensktillverkade lösning för elektriska landanslutningar av fartyg. Actemium har nu ingått ett samarbete med Copenhagen Malmö Port gällande en totalentreprenad på en komplett OPS-lösning.

Lösningen kommer göra att DFDS-färjorna Crown Seaways och Pearl Seaways kan reducera sina utsläpp markant medan de ligger i hamn eftersom de kan stänga av sina hjälpmotorer. Lösningen förväntas att vara i drift under sensommaren 2021.

Finns på flera platser i Norden

OPS-anläggningen i Köpenhamn är en standardcontainer som innehåller ställverk, transformatorer, kontrollutrustning och två anslutningspunkter med fjärrstyrda kabelhanteringssystem.

Sedan tidigare har Actemium anlagt 20 OPS-anläggningar i Norden, bland annat i Oslo. Den anläggningen använder DFDS-färjorna redan i dag. Övriga anläggningar finns i Göteborg, Karlskrona, Kristiansand, Luleå, Stockholm, Trelleborg, Visby och Ystad.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Utsläpp ska minskas med elektrifiering [Dagens PS]