Före detta S-politikern Ilija Batljan är med och investerar i den digitala investeringsplattformen Tessin inför börsnoteringen på Nasdaq First North.
”Vi känner oss stolta och hedrade över att addera två så starka namn på ägarlistan i Tessin”, säger Jonas Björkman.

ANNONS

Den digitala investeringsplattformen inom fastighetsfinansiering, Tessin, ska börsnoteras. Inför börsnoteringen går den före detta S-politikern Ilija Batljan via sitt företag Ilija Batljan Invest AB och Cantaloupe AB med kapital i bolaget. Bakom Cantaloupe står Sinch-grundarna Björn Zethraeus, Kristian Männik, Robert Gerstmann och Henrik Sandell.

Jonas Björkman,vd och medgrundare av Tessin. (Foto: Tessin)

”Vi känner oss stolta och hedrade över att addera två så starka namn på ägarlistan i Tessin. Samtidigt visar NFT att Tessin är en prioriterad investering och vi ser fram emot nästa strategiska steg i vår utveckling”, säger Jonas Björkman, vd och medgrundare av Tessin i ett pressmeddelande.

Största ägare

I samma veva utökar NFT Ventures sitt ägande i Tessin till 28 procent, en ökning med sex procent. Det gör att NFT Ventures blir största ägare i Tessin. Stronghold Invest AB säljer aktierna och sänker sitt ägande i Tessin till ungefär elva procent. Minskningen av aktier gör dem ändå till näst största ägare i Tessin.

”Det känns naturligt för oss att fortsätta vara del av Tessins resa mot fortsatt utveckling av framtidens finansieringslösningar som riktar sig mot fastighetssektorn. NFT har varit med från början och jag är imponerad över den starka position bolaget byggt i Norden”, säger Pär Roosvall delägare i NFT Ventures.

Riktad nyemission

Tessin genomför också en riktad nyemission mot utvalda investerare och är begränsad till ungefär 38 miljoner kronor. Cantaloupe, Stronghold Invest och Hans Runesten, huvudägare i Effnetplattformen, EFFP, och ledamot i Samhällsbyggnadsbolaget, är ankarinvesterare i nyemissionen med teckningsförbindelser på omkring 45 procent.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler branschnyheter från [Teknikdygnet]