Dagens PS

EU-kommissionen förbjuder Tiktok på sina enheter

Alla anställda vid EU-kommissionen har i dag ombetts att avinstallera Tiktok från sina jobb-eheter och från de personliga enheter med jobbrelaterade appar
Alla anställda vid EU-kommissionen har i dag ombetts att avinstallera Tiktok från sina jobb-eheter. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 23 feb. 2023Publicerad: 23 feb. 2023

Alla anställda vid EU-kommissionen har ombetts att avinstallera Tiktok från sina jobb-eheter och från de personliga enheter med jobbrelaterade appar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

EU-tjänstemän fick begäran om att avinstallera den kinesiska appen Tiktok via mejl nu på torsdagsmorgonen, det rapporterar Euractive.

Stänger av jobbrelaterade appar

I mejlet som skickades ut på torsdagsmorgonen ombads personalen att avisntallera Tiktok så snart som möjligt, men senast den 15 mars.

För dem som inte följer uppmaningen kommer appar som kommissionens e-post och Skype for Business inte längre vara tillgängliga.

Åtgärden motiveras med dataskyddsproblem och syftar till att skydda kommissionens data och system från potentiella cybersäkerhetshot.

Användares personliga uppgifter

Tiktok medgav i november förra året att personliga uppgifter om användare världen över kan nås i bolagets kinesiska högkvarter.

Erkännandet kom efter att den amerikanska affärstidningen Forbes avslöjat att appen används för att spionera på journalister.

ANNONS

Förbjuden på statliga enheter i USA

Nyligen förbjöds Tiktok på statliga enheter i USA, både på federal och på delstatsnivå. Ingen europeisk regering har följt USA:s exempel, men nederländska tjänstemän avråds från att använda appen.

Tiktoks vd Shou Zi Chew träffade förra månaden EU-tjänstemän på toppnivå, som sade till honom att bolaget har långt kvar innan det kan återfå deras förtroende.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Tiktok “digitalt fentanyl” enligt toppolitiker

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS