De senaste månaderna har Elon Musk kommit överens med sig själv ett dussintal gånger genom att gilla och svara på sina egna tankar och påpekanden på Twitter.

ANNONS

Som många andra på Twitter svarar Elon Musk gärna på tweets. Han följer kontona Musk University, Elon’s Wisdom och Elon Musk Quotes och svarar således alltså sig själv, det skriver Bloomberg.

Vill hellre roa följare än driva Twitter

Han gillar också ofta inlägg skrivna av fans som har med hans citat som om de vore verser ut Bibeln.

Det absurda i att konversera med dessa citatbots på Twitter verkar han erkänna i en tweet och det skulle vara underhållande om skapandet av denna ekokammare inte hade drivit företaget Twitter i en så självdestruktiv riktning.

Sedan Elon Musk tog över Twitter den 27 oktober har han verkat mer intresserad av att roa sina följare än av att faktiskt driva företaget på ett ansvarsfullt sätt.

Det här visade sig senast i beslutet att låta en Twitteromröstning avgöra huruvida USA:s tidigare president Donald Trumps Twitterkonto ska återaktiveras.

Motgift mot partisk innehållsmoderering

Det är ett märkligt beslut med tanke på att Elon Musk själv flera gånger, utan bevis, tjatat om att en stor del av Twitters användarbas består av bots.

Dessutom har han tidigare sagt att han ska överlåta beslut om kontoavstängningar till ett råd för moderering av innehåll.

Ursprungligen framställdes Elon Musks övertagande av Twitter som motgift mot, vad han själv karakteriserade som partiska och nyckfulla beslut om innehållsmoderering.

Teslas aktie har fallit sen övertagandet

Elon Musk har signalerat att han så småningom kan anställa en vd för Twitter, det kan hjälpa till att få tillbaka annonsörer och skulle troligen även dämpa Teslas aktieägares farhågor.

ANNONS
ANNONS

Sedan Elon Musk tog över Twitter har Teslas aktie fallit med cirka 25 procent.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Därför tog Teslas aktie glädjeskutt [Dagens PS]