Dagens PS

Dreamhack arrangerar e-sportskonferens i Malmö

dreamhack-masters-nordic-esport-summit
Dreamhack Masters. T.h. Kunal Chopra från Content Lab. Arkivbild. (Foto: TT/Content Lab/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 11 nov. 2021Publicerad: 10 sep. 2019

Dreamhack, arrangören bakom den största livsstilsfestivalen för datorspelare, arrangerar den 4 oktober den första upplagan av e-sportskonferensen Nordic Esport Summit i samband med Dreamhack Masters Malmö. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nordic Esport Summit arrangeras i samarbete med Content Lab, och är tänkt att vara en naturlig mötesplats för alla som arbetar professionellt inom, eller nära, den nordiska e-sportsbranschen.

Corsair Dreamhack Masters Malmö är festivaljättens största arenaevenemang. Några av branschens mest inflytelserika ledare kommer att vara på plats, och hela eventet innebär en utmärkt möjlighet att få bättre förståelse för den växande e-sportsmarknaden, heter det i pressmeddelandet.

”Vi på Content Lab är oerhört stolta över samarbetet med Dreamhack och att få chansen att vara med att skapa den arenan som behövs. E-sporten är här för att stanna och växer sig starkare för varje dag som går, vi ser stora globala företag investera i den här marknaden och vi vill se till så att vi i Norden också har en plattform där företag kan förstå den växande marknaden som e-sporten innebär”, säger Kunal Chopra, Partner och Product Owner på Content Lab, i pressmeddelandet.

Med plats för 200 konferensdeltagare kommer Nordic Esport Summit att erbjuda intressanta talare och paneldiskussioner, i en gästfri miljö – och möjligheten att uppleva festivalinvigningen.

“Nordic Esport Summit är en perfekt möjlighet för alla som är intresserade av den här växande marknaden att lära sig mer, och samtidigt uppleva den största CS:GO-turneringen i Norden, live på Malmö Arena”, säger Tomas Lyckedal, strategisk chef på Dreamhack, i pressmeddelandet.

Pwc, Tobii och Massive är tre av de bolag som medverkar, och diskussionsämnena kommer att omfatta bland annat teknik- och produktutveckling, reglering, karriärmöjligheter och även utvecklingen av e-sporten som ett moget marknadsföringsmedium.

Totalt är det 15 talare som under dagen kommer att dela med sig av sina insikter från e-sportsbranschen – och Dreamhack tror att ännu fler kan komma att ansluta inom de närmaste veckorna.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS