Dagens PS

Därför skrämmer AI investerare

AI
AI-hajpen tillsammans med en instabil ekonomi oroar amerikanska investerare. (Foto: Unsplash)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 03 juli 2023Publicerad: 03 juli 2023

Kommer AI ta våra jobb? Vad kommer hända om det blir lågkonjunktur? Bloomberg har försökt få svar på vad investerare oroar sig för mest i sommar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Riskerna med artificiell intelligens kombinerat med en potentiell lågkonjunktur är något som investerare oroar sig över nu i sommar, påstår Bloomberg som tagit tempen på amerikanska investerare.

Samtidigt som AI-hajpen får allt fler att köpa techaktier, är det konsekvenserna som det snackas mest om bland investerare idag. Allt fler börjar ta upp AI i samtal om pengar och en möjlig framtida lågkonjunktur.

Spara mer

Enligt finansexperten Kassi Fetters måste man som investerare börja tänka om. “Det gäller nu att vara okej med konstant förändring, att hela tiden lära sig och anpassa sig”, säger hon.

På grund av den nya AI-tekniken och dagens osäkra ekonomiska läge har många börjat spara mer pengar.

Cirka 54 procent av investerare intervjuade av Bloomberg medger att de kommer att försöka spara mer i år än de gjorde förra året.

Undersökningen visade att det mest populära tillvägagångssättet för investerare är en 60/40-portfölj, det vill säga att satsa 60 procent på säkra tillgångar och 40 procent på mer riskfyllda tillgångar.

Leta nytt jobb

ANNONS

Med tanke på det spända ekonomiska läget frågade Bloomberg också vad folk gör för att förbereda sig inför en potentiell lågkonjunktur.

Majoriteten intervjuade medger att de kommer att spendera mindre pengar och lägga undan så mycket som möjligt.

Andra saker som kom upp i undersökningen var att leta efter ett extrajobb eller ett nytt mer välbetalt jobb.

Läs mer: AI-hajpen – bubbla som snart kan spricka

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS