För att öka verksamheten i Sverige startar Cowi Sverige under det tredje kvartalet 2022 en ny division kallad Digital & Management.

ANNONS

Cowi Sverige ska starta en ny division under det tredje kvartalet i år, divisionen Digital & Management ska ledas av Peter Ekdahl och han kommer även ingå i Cowis svenska ledningsrupp.

Den nya divisionen ska driva tillväxt och stärka bolagets konkurrenskraft genom att säkerställa synergier mellan Cowi och dotterbolagen Projektbyrån och AEC. Det är från start nämnda dotterbolag som kommer ingå i divisionen och meningen är att verksamheter inom projektledning och digitala tjänster ska ingå i den nya divisionen.

Växa inom digitala tjänster

”Bakgrunden till beslutet är att det finns potential för oss att växa inom projektledning och digitala tjänster. I en ny division kan ett sådant erbjudande utvecklas och växa på ett bättre sätt. Vi kommer framöver att både starta och förvärva nya verksamheter inom digitala tjänster och projektledning. Det kräver en hemvist och ett tydligt ägandeskap, säger Cowis vd Anders Wiktorson i ett pressmeddelande.

Peter Ekdahl kommer närmast från en tjänst som affärsområdeschef på Ramboll. Han säger att Cowi nu bygger ett samlat erbjudande inom projektledning och digitala tjänster samt att det är ett uppdrag som kommer att utvecklas mycket de närmaste åren.

Kan stärka konkurrenskraften

”Ett tydligt fokuserat erbjudande kring digitala tjänster och projektledning har potential att både växa snabbt och stärka konkurrenskraften i Cowis övriga verksamheter”, säger Peter Ekdahl i pressmeddelandet.

”Peter har precis den erfarenhet vi behöver för att kunna utveckla vårt digitala tjänsteerbjudande. Han har lång erfarenhet från teknikkonsultbranschen samtidigt som han byggt upp en innovativ verksamhet inom digitala tjänster. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Peter och växa Cowi på den svenska marknaden”, säger Anders Wiktorson i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Söderenergi vill bygga anläggning för bio-CCS [Dagens PS]