Alecta fastigheter förvärvar tomträtten till skolfastigheten Hönsfodret 1 på Södermalm i Stockholm för 1,25 miljarder kronor.

ANNONS

Fastigheten Hönsfodret 1 på Södermalm i Stockholm har en uthyrningsbar area på 14 100 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Akademedia som ska öppna ett nytt campus med fyra gymnasieskolor i lokalerna. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 1,25 miljarder kronor. Alecta Fastigheter förvärvar tomträtten till fastigheten från EQT.

”Vi är otroligt glada över det här förvärvet och ser fram emot att jobba nära hyresgästen Academedia för att tillsammans utveckla miljön för de fyra skolor som flyttar in nästa år. Det här blir en toppmodern utbildningsfastighet som uppfyller standarden BREEAM In-Use ”Very Good” och stärker vår position inom segmentet samhällsfastigheter”, säger Alecta Fastigheters CIO Jenny Lindholm i ett pressmeddelande.

Ser spännande möjligheter

Tillträde till fastigheten sker när entreprenaden är slutförd och hyresgästen har flyttat in, vilket preliminärt blir under tredje kvartalet 2022.

”Den höga utvecklingstakten i närområdet de kommande åren är något vi ser stora och spännande möjligheter i. Förvärvet ligger helt i linje med vår ambition att driva hållbar och långsiktig utveckling av platser och miljöer i attraktiva tillväxtområden”, säger Jenny Lindholm, i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Navet Analytics: Offentligt husbyggande bromsar in [Dagens PS]