Igår presenterade januaripartierna ett paket på över en miljard som ska gå till infrastruktur. Afry:s chef för området transport Kajsa Rosen säger att satsningen är nödvändig. ”Underhållet av järnvägen är eftersatt”, säger hon. 

ANNONS

Av de 1,2 miljarder statliga pengar som ska gå till olika infrastrukturprojekt ska 720 miljoner gå till upprustning av Sveriges järnvägar. Kajsa Rosen, affärsområdeschef transport på Afry, menar att satsningen är genomtänkt och bra tajmad.

”Det är en klok satsning av regeringen. Underhållet av järnvägen är eftersatt. Nu när det är lite fordon i drift blir också arbetet mer effektivt och säkrare för våra medarbetare som är ute”, säger hon.

Gällande upprustningen av vägar och järnvägar sade Centerpartiets ställföreträdande partiledare Anders W Jonsson igår:

”Detta är viktigt både för klimat och för ökad pendling i vårt land. Viktigt i det här läget att folk har ett jobb att gå till”.

Kajsa Rosen menar att det kommande initiativet även ger en möjlighet till att ställa om till ett miljövänligare arbetssätt och ett mer hållbart samhällsbyggande.

ANNONS
ANNONS

”Jag blev enormt glad. Jag vill personligen ställa om till en grönare infrastruktur”, säger hon. ”Det här visar att det här är en framtidsbransch, det är har man ska vara om man vill ställa om till det gröna samhället”. fortsätter hon.