Teknikkonsulten Afry stärker digitala lösningar och automation i industrisektorn genom förvärvet av finska teknik- och automationsspecialisten Pinja Industry.

ANNONS

Genom förvärv av finska Pinja Industry stärker Afry sina digitala lösningar och automation i industrisektorn. Pinja kommer att ge Afry en stärkt sida inom tekniktjänster och digitala lösningar för industri- och produktionsmiljöer med stor kravbild. Företaget erbjuder tjänster inom teknik, genomförande, rådgivning, underhåll och optimering.

”Digitalisering är en av våra starkaste drivkrafter för tillväxt, och med detta förvärv ser vi fram emot att stärka vårt digitala utbud inom tjänster, automation och teknik. Förvärvet stärker vår position som en ledande expert och partner till våra industrikunder. Vi ser fram emot att välkomna våra nya kollegor”, säger Nicholas Oksanen, divisionschef för Process Industries hos Afry.

Omsätter 140 miljoner

Pinja omsätter ungefär 140 miljoner kronor årligen och har 150 anställda i nio finska städer. I början av juni tar Afry över Pinja Industry är det tänkt.

”Afry är ett traditionellt och kompetent företag med gott rykte. Företaget har ett starkt fotfäste och betraktas som en pålitlig partner inom industrin. Vi är mycket glada över att de fortsätter leverera teknik- och automationstjänster till våra kunder”, säger Veli-Matti Nurminen, vd för Pinja Group.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler branschnyheter på [Teknikdygnet]