1 500 dollar – motsvarande 17 000 svenska kronor – vill Meta ha för sitt nya VR-headset. Det skriver CNBC. Produkten innehåller en del ny teknik, men investerarna börjar dra tillbaka sina pengar och aktien sjönk på beskedet.

ANNONS

Meta Quest Pro heter Metas nya headset, som lanserades i går. Grafiken blir bättre tack vare ett avancerat nytt chip. Den fungerar tillsammans med flera av Microsofts mjukvaror, däribland Xbox.

Den innehåller också komponenter som kan bidra till så kallade förstärkt verklighet, där användaren kan ha på sig sitt headset och ”blanda” funktioner i Metaverse med intryck från den egna vardagen, konstaterar CNBC.

Meta-headset sänkte aktie

Frågan är om det kommer att räcka för att få kunderna att betala motsvarande 17 000 kronor för ett nytt headset, när Meta nyligen släppte ett något enklare för 400 dollar (motsvarande ungefär 4 500)

Microsofts vd Satya Nadella gjorde presentationen av den nya produkten tillsammans med Mark Zuckerberg för att ytterligare förstärka känslan av innovation och att ny mark är bruten.

”Du kommer att kunna spela 2D-spel med din Xbox-kontroll projicerad på en massiv skärm på Quest”, sa Nadella. ”Det är ännu tidigt, men det blir spännande att se vad som kommer härnäst.”

ANNONS
ANNONS

Aktien föll med 4,5 procent efter lanseringen, skriver CNBC.

Läs också:

Zuckerbergs Meta skär ner – omfattande omorganisation [Dagens PS]