Ett mycket händelserikt år är snart till ända, som till stora delar präglats av coronapandemin. För ett år sedan tog jag tillsammans med ett nytt team över Dagens PS. Ingen av oss i teamet hade kunnat föreställa oss att vi skulle behöva utveckla verksamheten under dessa extraordinära omständigheter.

ANNONS

Jag kan konstatera att vi på Dagens PS, under de här jobbiga omständigheterna, fått en allt närmare relation till våra läsare. Som också blivit betydligt fler. Antalet sidvisningar per vecka har gått från cirka 500 000 till 1 – 1,5 miljon visningar per vecka. Något som varit möjligt eftersom vi blivit allt mer relevanta för allt fler.

Det beror inte minst på att vi breddat Dagens PS-familjen med nya nyhetsvertikaler och nyhetsbrev. Här har vi sett ett mycket stort engagemang för nyhetsbreven om Mat & Vin, bostadsrätter, fonder, motor, företagare och emissioner.

Familjen har också breddats med Investeradygnet – vertikalen för de som gillar att arbeta aktivt med placeringar. Och Teknikdygnet, som är den självklara nyhetshubben för Sveriges samhällsbyggare.

Och sist, men inte minst, Fintech Today där vi samlar nyheter för intresserade av en av de snabbast växande och mest omdanande delarna av svensk finansbransch.

Dagens PS har under året också på allvar etablerat sig som en viktig kanal för de som vill attrahera riskkapital. Under året har vi hjälpt cirka 15 bolag att genomföra nyemissioner. Det har inte bara rört sig om bolag som handlas på de olika börslistorna, utan även de som gjort börsintroduktioner, så kallade IPO:s.

Något som gör mig extra stolt är att vi även hjälpt bolag utanför börsen att attrahera riskkapital i sin resa mot en listning. Här tänker jag särskilt på två bolag – Nordic Rice och Livsdal. I Nordic Rice har vi unge entreprenören Haider som kom hit som fyraårig flykting från Irak och som redan byggt upp en verksamhet som omsätter 100 Mkr på årsbasis, och som nu håller på att bygga upp Sveriges enda risfabrik.

I fallet Livsdal har vi de två bröderna Murray som under sex år utvecklat världens kanske bästa luftrenare och som nu med Dagens PS hjälp fått in kapital som gör att man under brinnande covidpandemi kan börja kommersialisera sin lösning ”ren luft”. Att få hjälpa entreprenörer att förverkliga sina drömmar är sådant som får oss i teamet att göra det lilla extra.

Allt det här hade inte varit möjligt om vi inte fått våra läsares förtroende. I takt med att allt fler medier väljer att införa betalväggar, tror jag fler kommer att söka sig till Dagens PS-familjen. Hos oss riskerar man inte att ”gå in i väggen”. Sedan kan jag utlova att vi kommer att expandera och lansera nya vertikaler och nyhetsbrev under nästa år.

ANNONS
ANNONS

Men nu några dagars vila under denna annorlunda jul. Ta hand om er och ta ansvar och visa hänsyn. Den här julen behövs det extra mycket. Vi syns i spalterna under mellandagarna!

God jul

Mats Hedberg
Publisher Dagens PS